Baru-baru ini, saya ingin mengambil pelan Digi Infinite yang menawarkan pelan unlimited tetapi dah kena blacklist Maxis, barulah terfikir macam mana nak setelkan blacklist maxis ni. Barulah terkedek-kedek nak call Maxis Helpline untuk selesaikan sebab bila dah kena blacklist, tak boleh dah bayar dekat kedai biasa, kena ke Service Centre mereka untuk buat pembayaran.

Bagi yang mempunyai masalah service centre jauh atau tiada masa, boleh guna option kedua, bayar online sahaja. Selepas sahaja anda buat pembayaran tertunggak, nama dan ic anda akan clear daripada blacklist telco. Eloklah settle mana2 yg tertunggak agar tidak mendatangkan masalah di masa akan datang. Good info.

Cara Membuat Semakan Blacklist Telco

Lucky me I discovered your website by accident stumbleupon. Kalau dah langgar, terpaksa terima sebab ada Term n Condition semasa kita daftar plan tersebut. Sy ada isi form utk simcard percuma prepaid celcom pd thun Tp xpernah pn guna nombor yg diberikan 2.

So,ada x cr utk settlekn masalah ini. Tlg share. Mungkin anda boleh buat laporan kepada SKMM juga untuk semakan lanjut kerana masalah ini agak serius. Sy try utk ambik plan dgn digi tp x berjaya sb blacklist celcom. Yang sy x puas hati dorg x boleh bagi detail byrn sebulan,brapa bulan tertunggak or at least penyata yg tunjuk acc sy tu.

Sy nak bayar. Saya pun baru tau blacklist dgn celcom. Mereka memang tidak dapat bagi details sekiranya anda sudah diblacklist. Mereka cuma ada amount berapa yang perlu anda bayar untuk cleankan IC dan nama anda daripada diblacklist. Ini disebabkan akaun anda tersebut sudah diterminatekan, jadi mereka sudah tiada data tersebut. Rul Sy ada isi form utk simcard percuma prepaid celcom pd thun Issue saya sama dengan kes Rul.

Dapat simcard free tahun dekat area kl sana macam orang-orang sales service. Bawa balik takpakai pun dah lama buang. Benda tak pakai sampai kena hutang macam ni sebab issue sign simkard free. Serius terkejut. Benda saya lah rugi kalau bayar, masalahnya saya tak diberi perjanjian apa apa kenapa diorang tipu saya? Benda ni saya baru issue dekat Jabatan Hal Ehwal Pengguna,taktahu dapat membantu lagi ke tak?Membuat semakan, semak, cara-cara atau tutorial untuk sesuatu pencarian. Carian "Semakan".

Semak Hutang atau Blacklist Telco. Mac 14, Semak Hutang atau Blacklist Telco Cara semak hutang atau nama anda yang " blacklist " dari telco seperti maxisdigicelcom dan lain-lain khas untuk anda.

Selalunya perkara ini akan terjadi apabila anda ingin menukar nombor telefon kepada telco lain contohnya dari maxis ke celcom. Anda tidak tahu nama anda sebenarnya blacklist telco. Jadi buang masa sahaja. Selesaikan dahulu, nama sudah clear dar blacklist baru tukar telco. Disini terdapat pelbagai cara untuk mengenalpasti semakan blacklist telco tersebut antaranya :.

Gambar diatas bermaksud anda telah diblacklist oleh Maxis, maka anda perlu selesaikan tuntutan tersebut untuk membersihkan nama anda daripada di blacklist.

Semoga artikel Semak Hutang atau Blacklist Telco dapat membantu anda, semoga berjaya. Gula Habis 11 Disember PG. Unknown 19 Julai PTG. Cik Madu 5 Ogos PG. Unknown 11 Disember PG. Unknown 12 Disember PG. Cekedis 19 Disember PG. Rezki Kami 19 Januari PG. Andrewg 8 Mac PG. Muatkan lagi Langgan: Catat Ulasan Atom. Popular Posts. Semak Hutang atau Blacklist Telco Cara semak hutang atau nama anda yang " blacklist " dari telco seperti maxisdigicelcom Random Posts.

Recent Comments. Dikuasakan oleh Blogger.Pernahkah anda mempunyai masa yang diperlukan untuk memanggil atau menghantar SMS, tetapi kredit Anda habis sepenuhnya? Dan saat itu Anda ingin membeli kredit, kios kredit terlalu jauh atau Anda tidak membawa wang. Mahu membeli kredit melalui ATM, tetapi baki dalam akaun bank Anda habis.

Kredit tamat pada saat-saat penting memang merupakan perkara yang sangat menjengkelkan. Walau bagaimanapun, ini tidak perlu dialami oleh pengguna kad Digi prabayar. Kerana salah satu operator telefon terbesar di Malaysia akan menjamin kredit pengguna dengan meminjamkannya terlebih dahulu.

Nah, bagaimana Anda meminjam kredit Digi langsung kepada pengendali? Ayo, lihat bagaimana menyelesaikan perkara berikut! Cara pinjam kredit Digi kepada operator Digi sebenarnya semudah Anda membalik telapak tapak tangan Anda.

Jadi, walaupun kredit habis sepenuhnya, Anda masih boleh meminjam kredit kepada Digi. Fitur ini diberi nama Digi advance request. Cara meminjam kredit Digi tentu saja bersyarat. Kerana sebelum mengetahui bagaimana untuk meminjam kredit Digi, Anda harus memastikan terlebih dahulu apakah ada kad telefon yang Anda gunakan sudah memenuhi syarat berikut:.

Adakah Anda mempunyai sedikit atau tiada kredit? Tidak perlu bimbang, berapa banyak kredit yang ditinggalkan, Anda masih boleh meminjam kredit kepada Digi. Berikut ialah cara menggunakan Talktime Advance Digi atau bahasa keren nya how to request credit digi, Anda boleh guna kaedah mudah ini. Kerana Anda meminjam kredit kecemasan, Anda pasti akan mengembalikannya.

Bayaran balik akan dibuat secara automatik jika Anda telah topup kredit Digi atau menerima kredit. Sekiranya selepas topup pulsa Digi, namun kredit Anda masih belum mencukupi untuk memulangkannya mengikut kredit pinjaman kecemasan nominal, maka kredit akan dikurangkan dan Anda akan ditinggalkan dengan sedikit kredit. Oleh kerana kredit kecemasan tidak dikembalikan secara keseluruhannya, pulangan automatik akan dibuat apabila Anda mengisi kredit seterusnya.

Cara meminjam kredit Digi tentunya sangat menguntungkan bagi pelanggan. Memandangkan terdapat begitu ramai pelanggan yang sering dalam situasi tidak menentu di mana mereka perlu membuat panggilan telefon, menghantar SMS, atau mendaftar pakej internet tetapi kredit habis. Sementara itu, keadaan dan keadaan pelanggan tidak mungkin dapat ditingkatkan.

Oleh itu, kemudahan pulsa darurat dari Digi memang sangat membantu. Cara Topup XOX. Cara Topup Umobile. Cara Share Kredit Celcom.

Cara Pinjam Kredit Celcom. Your email address will not be published. Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Share this: Facebook Tweet WhatsApp.

semak nama digi

Leave a Reply Cancel reply Your email address will not be published.Sekiranya anda dipaparkan ke bahagian pengisian borang, bermaksud anda tidak di blacklist oleh telco. Sekiranya anda diblacklist oleh telco, paparan mungkin adalah seperti dibawah :. Gambar diatas bermaksud anda telah diblacklist oleh Maxis, maka anda perlu selesaikan tuntutan tersebut untuk membersihkan nama anda daripada di blacklist. Anda inginkan pelan yang murahberbaloi dan blacklist boleh dapatkan?

Berminat untuk menjadi Usahawan Telco? Saya penggunaan prepaid maxis. Tp saya dh dftar utk postpaid u mobile. Bila u mobile msj bgtau denied.

Saya call CS dorg bgtau saya ada tungakkan dgn syarikat telco. Dlu sy pnh pakai line maxis. Tukar pd prepaid balik.

Sy beli iphone 6 dgn kawan dah bila sy pakai dlm 2 mggu tpn sy xboleh pakai no service. Pemilik ni dah lost contact dgn sy.

semak nama digi

Boleh berikan NO IC kepada saya, saya boleh semak menggunakan sistem yang dibekalkan kepada agen pendaftaran telco. Saya nak port out dari onexox ke celcom tapi message MNP masih blom terima dah lebih 12 jam. Nak buat mcm mne ye? Kadang-kadang memang mengambil masa. Tapi boleh hubungi dengan orang yang awak daftar untuk port out tu utk semakan dari pihak mereka. Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Notify me of follow-up comments by email. Notify me of new posts by email. Terdapat pelbagai cara untuk mengenalpasti semakan blacklist telco tersebut antaranya : MNP Mobile Number Portability. MNP boleh dibuat di mana-mana service centre telco tersebut.

Sekiranya MNP gagal, ada kemungkinan anda telah diblacklist oleh telco sebelum ini. Anda tidak boleh mendaftar postpaid dari mana-mana telco. Ini bermaksud, nama anda telah di blacklist oleh mana-mana telco di Malaysia. Semakan Kredit Pembekal Perkhidmatan atau pendaftaran Postpaid.Anda mungkin sudah bosan guna postpaid dan rasa terbeban dengan komitmen bulanan Digi. Kini, anda boleh tukar ke prepaid dengan mudah.

Begitu juga jika malas mahu topup prepaid, boleh sahaja tukar ke plan Digi postpaid. Teruskan membaca perkongsian kami mengenari cara tukar plan Digi.

Cara Semak Baki Kuota Internet Prepaid Digi

Langkau artikel ini untuk baca cara share kredit Digi. Pada zaman sekarang, pembekal servis telekomunikasi seperti Maxis, Celcom dan Digi telah membekalkan pelbagai kemudahan untuk pelanggannya.

Antara servis yang terbaik dibekalkan kini ialah plan yang mengandungi pekaj Internet yang terbaik. Untuk mendapatkan sambungan Internet yang terbaik, plan yang disediakan mestilah mempunyai kuota yang banyak, dan juga kelajuan Internet yang baik, serta harga yang murah. Antara pembekal terbaik yang dapat menyediakan Internet yang terbaik ialah Digi. Walaupun kelajuan Internet Digi adalah agak perlahan berbanding plan daripada syarikat yang lain, tetapi dari segi harga, Digi masih antara yang termurah.

Bagi pengguna Digi, anda juga boleh menukar plan anda dengan memilih plan yang bersesuaian dengan keperluan anda.

semak nama digi

Anda boleh melakukan pertukaran plan daripada prepaid ke postpaid secara online menerusi aplikasi MyDigi. Pertama sekali, untuk menukar plan, anda perlu terlebih dahulu mendaftar akaun di MyDigi di MyDigi App. Penukaran plan Digi dari postpaid ke prepaid hanya boleh dilakukan di Digi Store sahaja.

Anda sebagai pendaftar rasmi perlu datang sendiri ke mana-mana Digi Store yang berhampiran dengan anda untuk membuat permohonan. Anda juga perlu memastikan akaun anda tidak terikat dengan kontrak bagi mengelakkan caj penalti. Anda juga perlu menjelaskan sebarang bil yang sedia ada dahulu sebelum membuat permohonan untuk penukaran plan.

Anda boleh semak lokasi Digi Store yang berhampiran dengan anda melalui laman web Digi. Anda mungkin inginkan penambahbaikan dari segi perkhidmatan yang disediakan, dan melihat pelan baru menyediakan apa yang anda mahukan, jadi Digi telah menyediakan platform atau cara untuk anda mendapat apa yang anda mahukan pada plan baru.

Buat masa ini, pertukaran plan daripada postpaid ke prepaid masih hanya boleh dilakukan di Digi Store sahaja. Digi akan membuat penambah baikan pada masa akan datang supaya proses ini boleh dilakukan dengan lebih mudah, terutamanya secara online di MyDigi App.

Jemput juga baca cara lajukan Internet di telefon bimbit anda. Sedikit mengenai Digi Pada zaman sekarang, pembekal servis telekomunikasi seperti Maxis, Celcom dan Digi telah membekalkan pelbagai kemudahan untuk pelanggannya.Di sini aku nak kongsikan cara untuk semak baki kuota internet prepaid Digi.

Cara Pinjam Kredit Digi

Jadi interface dan option mungkin berbeza mengikut jenis telefon dan plan simkad. Terima kasih sudi baca. Walaupun segala penelitian telah diambil dalam penyediaan maklumat yang terkandung dalam blog ini, tiada waranti, secara nyata atau tersirat diberikan oleh pemilik blog tentang kesempurnaan dan ketepatan maklumat yang diberi. Pendapat adalah pandangan peribadi semata-mata kecuali disebut.

Untuk lebih jelas, sila baca di sini: Read More. Terima kasih di atas perkongsian info. Dah lama tak pakai prepaid. Rasa rindu pula nak semak baki akaun…. Anyway, digi ni backup number. Setakat nak semakbaki aja.

Salam… tak pernah guna prepaid DiGi. Saya guna Celcom. Setiap rangkaian telekomunikasi berbeza penggunaanya. Cara penggunaanya sama saja cuma berlainan nombor untuk dail. Terima kasih. Sekarang nie dah tahu. Macam mana nak check quota yg Super Deals tu pula? Dah cuba kaedah yang dikongsikan di atas tak? Kalau kaedah di atas tak berjaya, saya minta maaf, saya tiada kaedah lain kerana tiada pengalaman mendaftar langganan Super Deal….

Hi digi…, disini saya ingin tau bagaimana saya boleh dapatkan serial no bagi sim kad digi prepaid yang saya gunakan skg? Saya bukan digi. Sila hubungi telecentre Digi atau emel ke help digi. Saya nak bertanya samalam saya ada langgan internet 7GB.

Tapi saya ada menamatkan langganan internet 50MB.Kalau anda salah seorang pengguna Digi tegar yang telah menggunakannya bertahun-tahun lamanya, tentu berpengalaman menggunakan sistem mereka. Untuk orang lama juga, kami akan kongsikan cara login Digi OCS. Macam-macam perkara boleh buat menggunakan portal ini seperti semak baki dan membayar bil. Namun, ramai yang tidak tahu bagaimana untuk login semula, kerana ada sistem yang baru MyDigi.

Izinkan kami berkongsi adakah wujud cara login Digi OCS untuk memudahkan anda semua. Untuk makluman semua, ini ialah satu sistem yang hanya eksklusif pada pengguna Digi sahaja. Anda boleh menguruskan akaun Digi anda secara online dan akses pelbagai servis hanya dengan beberapa klik sahaja. Namun apabila klik sahaja, ia akan membawakan kita ke laman web MyDigi yang baru.

U Mobile - Semak Status Akaun Prabayar UMI

Seperti yang kami terangkan di atas, kami beranggapakan bahawa ia tidak lagi wujud kerana sistem baru MyDigi telah menggantikan sistem lama.

Sistem baru MyDigi ini lebih cantik dan mudah digunakan. Apa yang anda perlu buat cuma perlu dapatkan ConnectID. Walau bagaimanapun, tak ada beza banyak dengan sistem atau MyDigi app lama, kecuali tentang ganjaran.

Terdapat tiga lapisan keahlian untuk MyDigi Rewards yang baru iaitu:. Berbanding dengan Digi OCS lama yang tidak ada apa-apa ganjaran, dengan MyDigi, setiap pengguna Digi akan bermula pada tingkat Yellow iaitu yang memungut sehingga mata dalam tempoh tertentu.

Gold pula memungut antara hingga 1, manakala Platinum memiliki mata 1, dan keatas. Setiap RM1 yang dibelanjakan keatas bil prabayar ataupun pascabayar, nombor telefon itu akan menerima 1 mata. Berada di tingkat tertentu membolehkan anda menikmati ganjaran eksklusif untuk tingkat tersebut. Lebih tinggi tahap anda, lebih banyak ganjaran dan rebat yang boleh ditebus. Fungsi ini tiada dalam Digi OCS. Tidak perlu daftar apa-apa. Tidaklah sesukar mana untuk daftar.

Sedikit selingan, jika anda menggunakan Celcom Xpax, boleh baca di sini untuk mengetahui cara topup Celcom pula. I cannot activate my digi sim. I already follow the steps. To call the digi helpline and activate by pressing 1 but why is that no option to activate. This is my digi no. How do I retrive mms message comming in. The message asked to go to mms album. I want puk number for my digi sim card my name is ganeswari kerishnan ic no pls contact me on Ima post paid user!

I already called to Digi customer service since Make me so trouble. What can I do now? I hv not been receiving my post paid bills since. Last notification was the worst! I was given just 7 days to settle the bill! What do I do? Cannot contact you even on phone or reply to your notification.


thoughts on “Semak nama digi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *